Informatie

Veel gestelde vragen - FAQ

“We willen ook zulke foto’s van onze bruiloft!”
Voor mij gaat een bruiloft om liefde en vriendschap van je familie en je vrienden en elkaar. Vind je dat ook? Klik hier voor het contact formulier om je trouwfotografie te bespreken.

“Hoe ontvangen we de foto’s?”
Alle reportages worden altijd geleverd met de hoge resolutie bestanden van de mooiste foto’s. Deze foto’s hebben allemaal een flinke portie TLC, tender loving care, van mij ontvangen, zodat ze helemaal voldoen aan mijn kwaliteitseisen. Deze foto’s kunnen jullie dan ook direct gebruiken om zelf afdrukken van te maken voor jezelf of je gasten, maar je kunt dat natuurlijk ook altijd door mij laten verzorgen.Daarnaast willen heel veel bruidsparen een fotoboek. Elk boek wordt door mij speciaal voor jullie ontworpen, daarbij rekening houdend met jullie voorkeuren. Mijn fotoboeken worden gedrukt op echt fotopapier en met de hand gemaakt door gespecialiseerde bedrijven. Het zijn daardoor altijd kwaliteitsproducten, waar je heel lang plezier van zult hebben. Kijk hier voor meer info over fotoboeken.

“Hoe lang kom je op onze bruiloft fotograferen?”
Er zijn geen vaste aantal uren voor een bruidsreportage: het is maatwerk wat dat betreft. De meeste reportages bevatten: voorbereidingen, de ontmoeting, een fotoshoot, de ceremonie, de borrel/receptie met taart en champagne en wat groepsfoto’s samen met de gasten. Zo’n reportage duurt ongeveer 6 uur.

Veel bruidsparen boeken een uitgebreidere reportage omdat ze graag foto’s willen van andere, voor hen, belangrijke onderdelen van de bruiloft. Als je bijvoorbeeld een kerkelijke inzegening van jullie huwelijk wilt, dan duurt een reportage natuurlijk langer. Of als je een supergave openingsdans hebt ingestudeerd, dan zou het zonde zijn als foto’s daarvan ontbreken! Is je feestlocatie in de omgeving van Leiden dan is het ook mogelijk om een aparte feestreportage te boeken. Je kunt dan de reportage splitsen in een dag- en een avondprogramma.

Plan je juist een kleine, intieme bruiloft en heb je niet zo veel fotografie-uren nodig? Neem contact op en we plannen een reportage helemaal op maat gesneden!

“Hoe ga je te werk op de bruiloft?”
Tijdens het grootste gedeelte van de bruiloft zul je mij niet veel opmerken (in het begin nog wel maar later steeds minder!) omdat ik graag onopvallend mijn werk doe: ik geef geen aanwijzingen of iets dergelijks. Ik overleg wel veel met de ceremoniemeester. Ik ga het liefst op tussen de feestgasten zodat ik juist die momenten kan fotograferen die er toe doen: emoties!Omdat jullie nu eenmaal geen fotomodellen zijn, zal ik tijdens de fotoshoot jullie wel aanwijzingen geven, zodat jullie een lekker ontspannen fotoshoot hebben! Mijn uitgangspunt is dat ik de liefde en de relatie tussen jullie twee wil benadrukken met mijn fotografie.

“Kunnen we zelf de foto’s selecteren voor het fotoboek?”
Ja, dat kan. We bepalen dan in overleg wat voor jullie en voor mij de meeste geschikte manier is. Dat kan door een gallery op mijn site en/of een digitale drukproef per mail. Toch kiezen de meeste bruidsparen ervoor om mij de fotoselectie te laten doen: ze vertrouwen er op dat ik als maker van de beelden hun bruiloft ook het beste kan presenteren. Ook vinden veel bruidsparen het heel fijn om ‘verrast’ te worden met het eindproduct: hun eigen fotoboek!

“Maak je ook pre-wedding of loveshoots?”
Ja, natuurlijk. Dat is een ontzettend leuke en gezellige manier op elkaar te leren kennen. Na de shoot ben je helemaal aan mijn manier van fotograferen gewend en dat is heel fijn omdat dan de fotoshoot op jullie bruiloft nog makkelijker zal zijn. De foto’s uit de shoot kun je gebruiken voor uitnodigingen, decoraties en styling of een receptieboekje.

“Wat gebeurt er als je ziek bent op onze trouwdag?”
Gelukkig heb ik nog nooit een geboekte bruiloft gemist! Ik zal mijn best doen om een goede vervanger te vinden en gelukkig ken inmiddels vele andere bruidsfotografen door verschillende netwerken. En ik weet zeker dat professionele collega’s (die weten ook hoe belangrijk een bruidsreportage is) onmiddellijk te hulp zullen schieten als de nood aan de man is.

“Wat is je fotografie achtergrond?”
Ik ben opgeleid aan de Fotoacademie in Amsterdam en de Fotovakschool in Apeldoorn (specialisaties portret en fotojournalistiek). In 2002 ben ik gestart met mijn bedrijf en inmiddels een beetje de tel kwijt geraakt voor wat betreft het aantal bruidsreportages dat ik heb gemaakt! Nog altijd is het fotograferen van bruiloften een enorme grote liefde van me: ik vind alles even leuk aan een bruiloft! Maar vooral de emoties die ik op zo’n dag voorbij zie komen zijn altijd weer heerlijk: de spannende momenten van de voorbereiding, de nervositeit van de bruidegom, de trotse blik van de ouders, de tranen van de bruid, de verliefdheid, het ongeduld van het ja-woord, het verlegen bruidsmeisje, de bewondering van de vriendinnen, de aai op je wang van oma, en dan vooral de uitbundigheid en gekte van het feest!Heel trots ben ik op mijn twee nominaties voor de Bruidsfotoaward van het Bruid & Bruidegom Magazine in 2012! In 2009 heb ik de award gewonnen in de categorie “De Dag in Detail”. En in 2012, 2008 en 2007 werden er ook bruidsfoto’s van mij genomineerd bij de besten van Nederland. Kijk ook eens op de eigen site van de Bruidsfotoaward.